Particularizați integrarea dvs. API

Protocoale acceptate

Tabelul de mai jos vă permite să evaluați logistica implicată pentru integrarea cu API.

Ambele protocoale, REST și NVP, oferă aceeași funcționalitate. Totuși, există unii factori specifici pe care să îi luați în calcul înainte de a lua o decizie.

  REST NVP
Când să utilizați soluția
Cu integrări complexe care includ o aplicație web conectată la un server de aplicație, o bază de date și un server web. Acest protocol este potrivit, de asemenea, pentru integrări simple. Cu integrări simple care includ o pagină web care trimite un formular către serverul web.
Aptitudini tehnice necesare
Cunoștințe de bază HTTP și competența de a formula o solicitare HTTP în limbajul de scriptare pe partea server preferat.
Cunoștințe de bază despre formatul de comunicație a datelor JSON. Consultați http://www.json.org/
Cunoștințe de bază HTTP și competența de a formula o solicitare HTTP în limbajul de scriptare pe partea server preferat.
Cerințe software
Fără Fără
Autentificare
Informațiile pentru autentificare, ca de exemplu parola, sunt incluse în anteturile HTTP și nu în corpul solicitării. Informațiile pentru autentificare sunt incluse în corpul Solicitării de tranzacție.
Utilizarea HTTPS POST Metoda POST este utilizată în mod normal atunci când doriți ca sistemul să creeze o nouă intrare în colecția adresată prin adresa URL. POST este singura metodă HTTP validă pentru protocolul NVP și de aceea este utilizată pentru toate operațiunile de tranzacție.
Utilizarea HTTPS PUT Metoda PUT este utilizată în mod normal atunci când adresa URL conține o componentă a colecției. PUT nu este o metodă acceptată cu protocolul NVP.
Utilizarea HTTPS GET Metoda GET este activată numai pentru operațiuni de colectare. GET nu este o metodă acceptată cu protocolul NVP.

Operațiuni tranzacții

Dacă sunteți integrat(ă) pe gateway prin API, puteți utiliza operațiunile API pentru a procesa tranzacții, a reapela detaliile tranzacțiilor, a stoca detaliile cardurilor etc. Pentru a efectua o operațiune, trebuie să aveți privilegiul corespunzător în profilul dvs. de comerciant de pe gateway. Pentru a afla ce operațiuni sunt disponibile pentru dvs., contactați furnizorul de servicii de plată.

Operațiunile disponibile pentru dvs. depind de capabilitățile achizitorilor configurați în profilul dvs. de comerciant de pe gateway. Dacă o funcționalitate nu este acceptată pentru achizitor pe gateway, orice solicitări de operațiuni pentru executarea funcționalității respective vor fi respinse de gateway (pentru achizitorul respectiv).

Securitate gateway

eGenius PlatformAPI acceptă două modele de autentificare: certificate comerciant sau parole. Fiecare model prezintă avantaje și dezavantaje. În funcție de integrarea dvs. este posibil să trebuiască să selectați caracteristici care sunt oferite de numai unul dintre modele.

Metode de plată

Cu acest tip de integrare este disponibilă o întreagă gamă de metode de plată.

Caracteristici suplimentare

API acceptă o gamă largă de caracteristici suplimentare.

Copyright © 2021 UniCredit Bank