Întrebare opțiuni de plată

Operațiunea Payment Options Inquiry vă permite să obțineți informații despre opțiunile de plată configurate (de exemplu, tipuri de plată, tipuri de card, monede, plăți structurate) pentru un comerciant, astfel încât acestea să poată fi oferite plătitorilor la realizarea plății pentru o comandă. De asemenea, această operațiune este utilizată pentru solicitarea unei cotații de rată DCC.

Când utilizați Recepționarea opțiunilor de plată, solicitarea dvs. poate conține zero sau mai mulți dintre următorii parametri de solicitare:

  • monedă (de exemplu USD, AUD)
  • tip de plată (de exemplu, CREDIT, PAYPAL)
  • tip de card (de exemplu AMEX, VISA)
  • sursă de tranzacție (de exemplu INTERNET, CALL_CENTRE)

Dacă nu furnizați niciun parametru de solicitare, răspunsul va conține toate combinațiile de valori câmpuri opțiuni de plată. Aceasta înseamnă că răspunsul poate include combinații nevalide de opțiuni de plată.

Dacă furnizați unul sau mai mulți parametri de solicitare, răspunsul va conține toate combinațiile de valori de câmpuri opțiuni de plată, restricționate de valorile parametrului de solicitare.

Chiar dacă o opțiune de plată este activată pentru un profil comerciant, este posibil ca aceasta să nu fie o combinație validă pentru operațiunea de plată pe care doriți să o realizați. De exemplu, este posibil să doriți să oferiți Custom Payment Plans pentru plătitorii dvs. USD și MXN sunt returnate ca monede configurate, atunci nu este o combinație validă să oferiți USD ca monedă, deoarece Custom Payment Plans acceptă doar moneda MXN.

Este important să interpretați opțiunile de plată valide returnate în cadrul răspunsului. Este posibil să nu primiți o combinație validă dacă oricare dintre următoarele situații este adevărată:

  • Valoarea transmisă în parametrul de solicitare este nevalidă datorită ortografierii sau formatării incorecte. De exemplu, dacă valoarea parametrului de solicitare este ortografiată ca AMX în loc deAMEX. În acest caz, este returnată o eroare solicitare invalidă pentru card.type.
  • Opțiunea de plată este activată în eGenius Platform, dar nu în cadrul configurației comerciantului.

Referință API Payment Options Inquiry[REST][NVP]

Copyright © 2022 UniCredit Bank