Filtrarea tranzacțiilor

Filtrarea tranzacțiilor permite gateway-ului să respingă sau să marcheze tranzacțiile pentru examinare, pe baza unor reguli simple configurate de dvs. și furnizorul dvs. de servicii de plată în Administrare cont comerciant, respectiv pe portalul Administrator comercianți. Regulile sunt evaluate pe baza principiului porților sau obstacolelor. Chiar dacă există o singură regulă care nu este respectată, gateway-ul va respinge tranzacția, iar continuarea procesării comenzii nu va fi permisă.

Avantaje cheie:

  • Reduce costurile cauzate de fraudă prin reducerea volumului de tranzacții frauduloase.
  • Oferă decizii în timp real în locul unei soluții de analiză ulterioară tranzacției.
  • Vă permite să blocați sau să revizuiți tranzacțiile minimizând astfel rezultatele fals pozitive.
  • Reduce costurile cu plățile refuzate reducând numărul de plăți refuzate.
  • Vă permite să opriți persoanele care încalcă din nou regulile prin blocarea repetării tranzacțiilor pentru plătitorii cu rambursări.
  • Vă permite să aveți precedență asupra schemei de autentificare pentru securitate a plătitorului prin blocarea emitenților care nu procesează corect 3DS.

Doar tranzacțiile de tip Authorization, Pay, Verify și Standalone Capture sunt evaluate din punctul de vedere al riscului. Nu este realizată evaluarea riscului pentru alte tranzacții, ca de exemplu cele de rambursare, rambursare independentă sau anulare.

Dacă evaluarea riscului pentru o tranzacție de verificare nu este realizată (din cauza existenței fanionului Evitare risc), gateway-ul vă va permite să realizați evaluarea riscului pentru prima tranzacție financiară primită pentru comandă după tranzacția de verificare, cu excepția cazului în care optați să evitați, de asemenea, evaluarea riscului pentru acea tranzacție.

Configurarea regulilor

Puteți configura următoarele reguli de filtrare a tranzacțiilor în Administrare cont comerciant. Furnizorul dvs. de servicii de plată poate configura reguli pentru dvs. în Administrator comercianți, în plus față de regulile aplicate tuturor comercianților săi.

Regulă de evaluare a riscului Permite gateway-ului să...
Carduri de încredere se acceptă întotdeauna tranzacțiile cu aceste numere de card.
Carduri suspecte se resping întotdeauna tranzacțiile cu aceste numere de card.
Interval de adrese IP se resping/se examinează tranzacțiile provenite de la adrese IP cu nivel înalt de risc.
Reguli țară IP se resping/se examinează tranzacțiile provenite de la adrese IP din țări cu nivel înalt de risc.
Reguli cod BIN card se resping/se examinează tranzacțiile pe baza intervalelor BIN ale cardurilor.
Reguli 3DS se resping/se examinează tranzacțiile pe baza rezultatelor autentificării 3DS a plătitorului. Consultați și Reguli Dynamic 3DS.
Reguli AVS se resping/se examinează tranzacțiile pe baza răspunsului AVS.
Reguli CSC se resping/se examinează tranzacțiile pe baza răspunsului CSC.
Chiar dacă nu ați configurat nicio regulă de filtrare a tranzacțiilor, furnizorul de servicii de plată poate avea reguli configurate de filtrare a tranzacțiilor, iar acestea vor fi aplicate întotdeauna tranzacțiilor dvs.

Detalii de risc

În cazul în care configurația dvs. prevedere filtrarea tranzacțiilor, tranzacțiile procesate prin gateway vor fi evaluate pe baza regulilor, iar rezultatul evaluării riscului (risk.response.gatewayCode) va fi returnat în răspunsul la tranzacție. Comenzile marcate pentru examinare în urma evaluării riscului pot fi examinate și apoi acceptate sau respinse pe portalul Administrare cont comerciant. Decizia de examinare va fi returnată în câmpul risk.response.review.decision.

Referință API rezultat evaluare risc [REST][NVP]

Puteți alege să evitați evaluarea riscului incluzând câmpul risk.bypassMerchantRiskRules în solicitarea de tranzacție. Regulile configurate de furnizorul dvs. de servicii de plată vor fi aplicate în continuare.

Referință API evitare risc [REST][NVP]

Puteți căuta comanda sau tranzacția în Administrare cont comerciant folosind rezultatul evaluării riscului sau starea deciziei de examinare. Detaliile evaluării riscului sunt afișate pe comandă și pe pagina cu detaliile tranzacției.

Copyright © 2021 UniCredit Bank