3D-Secure dinamic

Dynamic 3D-Secure (3DS) vă permite să evitați autentificarea 3D-Secure pentru plătitori atunci când asiguratorul extern al riscului consideră că plata are un nivel scăzut de risc. Acest lucru vă oferă flexibilitatea necesară pentru a efectua în mod selectiv autentificarea 3DS sau tranzacțiile menținând, în același timp, un management corespunzător al riscului. De asemenea, permite rate de schimb mai înalte, prin confirmarea fluidizată a plăților cu risc scăzut, deoarece plătitorii prezintă o probabilitate mai scăzută de a abandona procesul de plată atunci când nu sunt redirecționați de pe site-ul web al comerciantului pentru a își introduce parola 3DS.

Când Dynamic 3DS este activat, puteți alege să:

 • Trimiteți o tranzacție către gateway fără a efectua 3DS

  Tranzacția va fi trimisă către asiguratorul dvs. extern al riscului în vederea evaluării riscului, iar gateway-ul vă va furniza o recomandare pe baza acestei evaluări a riscului. Tranzacțiile considerate a avea risc scăzut nu vor necesita autentificarea 3DS a plătitorului și vor fi procesate cu succes de către gateway. Tranzacțiile cu risc mediu pot avea șansa de a fi efectuate cu succes dacă sunt trimise din nou cu detalii de autentificare 3DS, în timp ce tranzacțiile cu risc înalt vor fi respinse de către gateway.
 • Trimiteți o tranzacție cu detalii de autentificare 3DS

  Puteți alege această opțiune, de exemplu, dacă tranzacția provine dintr-o țară de risc sau valoarea comenzii este foarte înaltă. Tranzacția nu va fi trimisă către asiguratorul extern al riscului în vederea evaluării riscului. Dacă tranzacția trece de toate regulile de filtrare a tranzacțiilor (inclusiv regulile 3DS), aceasta va fi procesată cu succes de către gateway.
Dynamic 3DS se aplică tranzacțiilor Verificare, Autorizare, Plată și Decontare independentă.

Cerințe preliminare

 • Profilul dvs. de comerciant de pe gateway trebuie să fie activat pentru Dynamic 3DS de către furnizorul de servicii de plată.
 • Nu trebuie să evitați evaluarea riscurilor tranzacțiilor atunci când Dynamic 3DS este activat. Dacă evitați evaluarea riscurilor (risk.bypassMerchantRiskRules=ALL) și trimiteți tranzacția fără date de autentificare 3DS:
  • Regulile de filtrare a tranzacțiilor definite de dvs. vor fi evitate.
  • Evaluarea riscurilor de către asiguratorul extern al riscului va fi evitată.
  • Regulile de filtrare a tranzacțiilor definite de furnizorul de servicii de plată, dacă există, vor fi aplicate. Dacă tranzacția trece de toate regulile, va fi acceptată. Dacă nu respectă oricare dintre reguli, va fi respinsă, pur și simplu, de gateway fără nicio evaluare suplimentară a riscurilor (deoarece ați ales să evitați riscul).
Dynamic 3DS este acceptat numai dacă profilul dvs. extern de risc de pe gateway este configurat să inițieze evaluarea riscului înainte de trimiterea tranzacției către achizitor. Pentru mai multe informații, consultați Inițierea riscului.

Integrarea pentru utilizarea Dynamic 3DS

Gateway-ul acceptă Dynamic 3DS pentru tranzacții utilizând următoarele metode de integrare:

Integrarea prin API
Dynamic 3DS este acceptat în API începând cu v50.

Dacă Dynamic 3DS este activat, aveți două opțiuni de a trimite o tranzacție inițială către gateway:

 • Opțiunea 1: Nu efectuați autentificarea 3DS și trimiteți tranzacția fără date de autentificare 3DS

  Cu această opțiune, gateway-ul va trimite tranzacția către asiguratorul extern al riscului în vederea evaluării riscului.

  Răspunsul la tranzacție va conține recomandarea privitoare la tranzacție a gateway-ului (în câmpul response.gatewayRecommendation), bazată pe evaluarea riscului furnizată de asiguratorul riscului. Aceasta poate fi utilizată pentru determinarea pasului următor, conform tabelului de mai jos.

  response.gatewayRecommendation Pasul următor
  PROCEED Puteți afișa un mesaj pentru plătitor, prin care indicați efectuarea cu succes a plății.
  ATTEMPT_WITH_AUTHENTICATION Tranzacția va fi blocată de gateway; puteți, însă, schimba rezultatul trimițând datele de autentificare 3DS.
  Efectuați autentificarea 3DS a plătitorului și trimiteți din nou tranzacția (cu același număr de card), incluzând detaliile de autentificare 3D-Secure. Dacă tranzacția trece de toate regulile 3DS de filtrare a tranzacțiilor, aceasta va fi procesată cu succes de către gateway.
  DO_NOT_PROCEED Tranzacția va fi blocată de către gateway. Puteți afișa un mesaj către plătitor, prin care să indicați faptul că plata nu a fost efectuată cu succes și că o poate reîncerca cu un alt card sau o altă metodă de plată.
 • Opțiunea 2: Efectuați autentificarea 3DS și trimiteți tranzacția cu date de autentificare 3DS

  Cu această opțiune, tranzacția nu va fi trimisă către asiguratorul extern al riscului în vederea evaluării riscului. Dacă tranzacția trece de toate regulile de filtrare a tranzacțiilor (inclusiv regulile 3DS), aceasta va fi procesată cu succes de către gateway.

Referință API Retrieve Transaction [REST][NVP]

Integrarea prin Hosted Checkout

Dacă doriți să oferiți în mod condiționat autentificarea 3DS în cadrul unei interacțiuni Hosted Checkout, setați câmpul interaction.action.3DSecure la USE_GATEWAY_RECOMMENDATION în solicitarea Create Checkout Session.

Hosted Checkout determină dacă autentificarea 3DS este necesară pe baza evaluării riscului, furnizate de către asiguratorul riscului. Aceasta este rezumată în tabelul de mai jos.

risk.response.gatewayCode response.gatewayRecommendation Pasul următor
ACCEPT PROCEED Hosted Checkout afișează un mesaj pentru plătitor, prin care indică efectuarea cu succes a plății.
REVIEW_REQUIRED ATTEMPT_WITH_AUTHENTICATION Hosted Checkout oferă autentificarea 3DS a plătitorului și trimite din nou tranzacția (cu același număr de card), incluzând detaliile de autentificare 3D-Secure. Dacă tranzacția trece de toate regulile 3DS de filtrare a tranzacțiilor, Hosted Checkout va procesa tranzacția.
REJECT DO_NOT_PROCEED Hosted Checkout afișează un mesaj către plătitor, prin care indică faptul că plata nu a fost efectuată cu succes și că o poate reîncerca cu un alt card sau o altă metodă de plată.

Întrebări frecvente

Ce se întâmplă atunci când trimit o tranzacție cu un card creditat cu încredere dacă Dynamic 3DS este activat?

Fără Dynamic 3DS, o tranzacție cu un card creditat cu încredere va avea prioritate în raport cu toate celelalte reguli de filtrare a tranzacțiilor definite de dvs. și va fi trimisă către asiguratorul extern al riscului în vederea evaluării riscului. Rețineți că o regulă de tip Card de încredere nu va avea prioritate în raport cu regulile de filtrare a tranzacțiilor definite de furnizorul de servicii de plată.

Dacă, însă, Dynamic 3DS este activat și dacă o tranzacție cu regula Card de încredere este trimisă cu date de autentificare 3DS și trece de toate regulile 3DS de filtrare a tranzacțiilor (definite de dvs. și de furnizorul de servicii de plată), aceasta nu va fi trimisă asiguratorului de risc pentru evaluarea riscului. Numai tranzacțiile fără date de autentificare 3DS și/sau care nu trec de oricare dintre regulile 3DS de filtrare a tranzacțiilor vor fi trimise către asiguratorul de risc.

Copyright © 2021 UniCredit Bank