Notificări Webhook

Abonarea la notificări Webhook vă permite să primiți notificări pe sistemul dvs. atunci când este creată sau actualizată în cadrul gateway-ului o tranzacție sau o comandă. Aceasta vă permite să actualizați în consecință sistemul dvs. de vânzări. Notificarea Webhook conține răspunsul operațiunii Retrieve Transaction.

Configurarea notificărilor Webhook

Puteți configura următorii parametri pentru notificări Webhook în Administrare cont comerciant:

  • Adresă URL de notificare—În Administrare cont comerciant puteți configura o adresă URL de notificare globală pentru primirea la această adresă URL a notificărilor pentru toate tranzacțiile. Dacă doriți să înlocuiți adresa URL globală pentru o anumită tranzacție, furnizați adresa URL în câmpul order.notificationUrl din cadrul solicitării dvs. de tranzacție. Pentru tranzacțiile ulterioare, notificările sunt trimise la adresa URL furnizată în cadrul tranzacției (dacă este furnizată) sau la ultima adresă URL utilizată pentru comanda respectivă.
  • Adresa URL pe care o furnizați trebuie să fie conformă cu Standardul IETF pentru adrese URL (consultați http://www.ietf.org/rfc/rfc2396.txt), în caz contrar solicitarea fiind respinsă.
  • Format API—eGenius Platform trimite notificările Webhook în formatul (REST sau NVP) pe care îl configurați în Administrare cont comerciant.
Notificarea este trimisă în versiunea care a fost utilizată pentru a trimite solicitarea de tranzacție.

Asigurarea integrității notificărilor Webhook

Dacă vă bazați pe conținutul Notificării Webhook pentru scopuri de importanță critică pentru afacere, trebuie să luați în considerare realizarea următorilor pași pentru asigurarea integrității datelor primite în notificări.

  • Furnizați o adresă URL sigură (https://) ca destinație și
  • Verificați secretul de notificare
    Secretul de notificare este un șir aleatoriu de 32 de caractere, generat de gateway. Secretul este afișat în Administrare cont comerciant când configurați Notificările Webhook. Doar pentru adrese URL securizate (https://), gateway-ul va include secretul în antetul X-Notification-Secret furnizat împreună cu mesajul.
Gateway-ul execută validarea pentru a garanta faptul că furnizați doar un URL de notificare securizat (https://) ca punct final.

Alternativ, puteți realiza o operațiune Retrieve Transaction utilizând identificatorii din notificarea primită pentru a obține detaliile modificate.

Acceptarea notificărilor Webhook

Gateway-ul va considera că livrarea notificării Webhook a avut succes dacă sistemul dvs. răspunde în maximum 30 de secunde cu un mesaj de confirmare care conține codul de stare HTTP 200.

Gateway-ul încearcă să trimită notificări în aceeași ordine în care actualizările tranzacțiilor au avut loc, cu excepția cazului în care notificarea trebuie retrimisă. Retrimiterea are loc când notificarea inițială nu este livrată cu succes sau mesajul de confirmare nu este primit cu succes. În astfel de cazuri, gateway-ul încearcă să trimită din nou notificările de până la 20 de ori în decursul a 3 zile de la apariția evenimentului. Această caracteristică poate avea ca rezultat trimiterea de notificări dublate către sistemul dvs. Puteți utiliza următoarele câmpuri din cadrul notificării Webhook pentru a manipula notificările trimise din nou:

  • Antetul X-Notification-Id identifică în mod unic notificarea. Acest antet va fi identic pentru tranzacțiile duble.
  • Antetul X-Notification-Attempt indică numărul de încercări de trimitere a notificării realizate.
Puteți recicla codul din cadrul integrării dvs. front-end pentru acceptarea notificărilor Webhook.

Referință API Adresă URL de notificare [REST][NVP]

Copyright © 2021 UniCredit Bank