Autentificarea plătitorului pentru RuPay

Autentificarea plătitorului pentru RuPay vă permite să autentificați posesorii de carduri RuPay înainte de inițierea unei plăți RuPay. Plătitorul va fi redirecționat, prin rețeaua RuPay PaySecure, către un site găzduit de emitent, pentru a introduce o parolă de unică folosință (OTP). Veți primi rezultatul autentificării, care vă va permite să decideți dacă doriți să continuați cu plata sau nu.

Autentificarea plăților prin RuPay este disponibilă doar în India.

Cerințe preliminare

 • Legătura comerciant-achizitor National Payments Corporation of India (NPCI) de pe gateway trebuie activată pentru procesarea autentificărilor RuPay.

Integrarea pentru utilizarea autentificării RuPay a plătitorului

Gateway-ul acceptă următoarele opțiuni de integrare pentru autentificarea RuPay.

 • Hosted Checkout: Aceasta este cea mai ușoară opțiune de integrare. În cazul integrărilor Hosted Checkout versiunea 55 și versiunile ulterioare, autentificarea RuPay va fi automat disponibilă după ce furnizorul dvs. de servicii de plată configurează și activează cu succes serviciul.
 • API-ul de autentificare: Aceasta este o opțiune de integrare pe partea serverului, care vă oferă controlul total asupra integrării, însă necesită cel mai înalt efort de integrare. Utilizați această opțiune dacă este necesar să personalizați interacțiunile prin API dintre browserul plătitorului și gateway. Trebuie să efectuați operațiunile necesare pentru gestionarea proceselor de integrare direct de la serverul dvs. de comerciant la serverul gateway-ului.
 • API JavaScript: Aceasta este o integrare JavaScript pe partea clientului, utilizată atunci când doriți să inițiați autentificarea RuPay de pe pagina de plată a site-ului dvs. web. Utilizați această opțiune dacă doriți să permiteți plătitorului să trimită detaliile de plată direct către gateway, din browser.
  Pentru a iniția autentificarea RuPay și alte operațiuni de autentificare direct din browserul plătitorului, trebuie să stabiliți mai întâi un canal de autentificare prin care serverul comerciantului trebuie să comunice cu serverul gateway-ului pentru crearea sesiunii pe gateway. ID-ul de sesiune generat de gateway este apoi inclus în toate solicitările de autentificare inițiate din browser, ca parametru password (a se vedea autentificarea bazată pe sesiune).

Întrebări frecvente

Cum pot apela rezultatele autentificării?

Dacă doriți să apelați rezultatele autentificării în orice moment, utilizați operațiunea Retrieve Transaction. Rețineți că acele câmpuri care sunt utilizate numai în timpul autentificării, cum ar fi authentication.redirectHtml, nu rămân pe gateway și, prin urmare, nu vor fi returnate.

Referință API Retrieve Transaction [REST] [NVP]

Cum pot determina starea autentificării?

Gateway-ul furnizează starea de autentificare în câmpul transaction.authenticationStatus. Acest câmp poate returna una dintre următoarele valori, în funcție de etapa autentificării:

 • AUTHENTICATION_ATTEMPTED: S-a încercat autentificarea plătitorului și a fost obținută o dovadă a tentativei de autentificare.
 • AUTHENTICATION_AVAILABLE: Autentificarea plătitorului este disponibilă pentru metoda de plată furnizată.
 • AUTHENTICATION_FAILED: Plătitorul nu a fost autentificat. Nu trebuie să continuați tranzacția.
 • AUTHENTICATION_NOT_SUPPORTED: Metoda de autentificare solicitată nu este acceptată pentru această metodă de plată.
 • AUTHENTICATION_PENDING: Autentificarea plătitorului se află în așteptarea finalizării unui proces de testare.
 • AUTHENTICATION_REJECTED: Emitentul a respins solicitarea de autentificare și a solicitat să nu încercați autorizarea unei plăți.
 • AUTHENTICATION_REQUIRED: Autentificarea plătitorului este obligatorie pentru plata respectivă, însă nu a fost furnizată.
 • AUTHENTICATION_SUCCESSFUL: Plătitorul a fost autentificat cu succes.
 • AUTHENTICATION_UNAVAILABLE: Plătitorul nu a putut fi autentificat din cauza unei probleme tehnice sau de altă natură.
Cum pot vizualiza detaliile de autentificare în cadrul portalului Administrare cont comerciant?

Puteți vizualiza detaliile de autentificare atât pentru autentificările RuPay individuale, cât și pentru cele care au continuat cu efectuarea plății pe portalul Administrare cont comerciant. Căutați comanda sau tranzacția pe pagina de căutare și consultați detaliile autentificării.

Copyright © 2021 UniCredit Bank