Creare de simbol rețea

Un simbol din rețea (cunoscut și sub denumirea de simbol de schemă card) este un simbol generat de furnizorii de servicii de creare de simboluri în rețea precum Mastercard Digital Enablement Service (MDES), în schimbul numărului de cont principal (PAN) al plătitorului. Dvs. sau furnizorul de servicii de plată (în numele dvs.) puteți solicita ca PAN-urile existente ale conturilor să fie stocate în schimbul simbolurilor și ca fiecare PAN să fie înlocuit cu un simbol unic din rețea. Rețineți că acest aspect depinde de participarea emitentului la serviciul de creare a simbolurilor în rețea și de intervalele de conturi de carduri activate. Aceste simboluri pot fi apoi utilizate pentru tranzacții de comerț electronic și din aplicație similare cu PAN-urile conturilor.

În prezent, eGenius Platform acceptă numai procesarea simbolurilor din rețea obținute de la următorii furnizori de servicii de creare de simboluri în rețea:

 • Mastercard Digital Enablement Service (MDES)
 • Visa Token Service (VTS): Rețineți că comercianții din SUA nu pot procesa simboluri VTS pentru tranzacțiile cu card de debit sau preplătite, rutate către rețelele de debit naționale.
 • American Express Token Service (AETS): Sunt acceptate momentan doar plățile cu simboluri din rețea.

Avantaje cheie

 • Oferă o securitate superioară a informațiilor de plată, folosind criptograme dinamice.
 • Vă permite să mențineți informațiile cardurilor actualizate
 • Poate asigura rate de aprobare mai înalte
 • Oferă o experiență îmbunătățită a utilizatorului

Adăugarea creării de simboluri din rețea în integrare

Puteți utiliza simboluri din rețea prin eGenius Platform în două moduri:

 • Plăți cu simboluri din rețea: Vă integrați direct în furnizorul de servicii de creare de simboluri și remiteți detaliile simbolurilor într-o solicitare de tranzacție către gateway.
 • Creare simboluri din rețea pentru Simboluri gateway: Gateway-ul se integrează cu furnizorul de servicii de creare de simboluri în numele dvs. și utilizează simbolul din rețea (dacă este disponibil) pentru a procesa tranzacția.

Plăți cu simboluri din rețea

Atunci când vă integrați direct cu furnizorul de servicii de simboluri din rețea, trebuie să obțineți detaliile simbolului de la furnizor și să le transmiteți către gateway într-o solicitare de tip Authorization/Pay de procesare a plăților.

Solicitare de tranzacție

În plus față de câmpurile standard, completați următoarele câmpuri în solicitarea de Authorization/Pay a procesa plățile utilizând simboluri din rețea emise de furnizorii de servicii de creare de simboluri în rețea.

 • sourceOfFunds.type=SCHEME_TOKEN: Permite gateway-ului să identifice sursa fondurilor, introdusă în solicitare sub forma unui simbol din rețea. MDES, VTS și AETS sunt acceptate din API v51, v53 și respectiv v57.
 • sourceOfFunds.provided.card.number: Simbolul din rețea. Completați valoarea pentru „PAN simbol” în MDES, „Simbol” în VTS sau „Simbol” în AETS.
  Dacă stocați simbolul din rețea înainte de a îl introduce în solicitarea de Authorization/Pay, setați sourceOfFunds.provided.card.storedOnFile=STORED în solicitare. Pentru informații suplimentare, consultați tranzacțiile inițiate de deținătorul cardului și comerciant.
 • sourceOfFunds.provided.card.expiry: Data expirării simbolului din rețea.
 • sourceOfFunds.provided.card.devicePayment.3DSecure.onlinePaymentCryptogram: Utilizați direct valoarea din acreditările decriptate ale tranzacției. Furnizați criptograma MDES UCAF (de48se43Data) sau criptograma VTS TAVV.
 • sourceOfFunds.provided.card.devicePayment.3DSecure.eciIndicator: Indicatorul de comerț electronic, emis de către serviciul de creare de simboluri. Acest câmp este obligatoriu pentru simbolurile din rețea obținute din VTS.
 • sourceOfFunds.provided.card.securityCode: Codul de verificare a simbolului, dacă a fost emis de către serviciul de creare de simboluri. Furnizați codul de verificare dinamică a simbolului MDES (DTVC), valoarea de verificare dinamică a simbolului VTS (DTVV) sau acreditările de plată dinamică AETS (DCSC).
 • transaction.source: Setați la „INTERNET” dacă este o tranzacție inițiată de deținătorul cardului sau la „MERCHANT” dacă este inițiată de comerciant.

Răspuns de tranzacție

Atunci când un simbol din rețea este furnizat în solicitarea Authorization/Pay, răspunsul Retrieve Transaction va returna următoarele:

 • sourceOfFunds.type=SCHEME_TOKEN dacă un simbol a fost utilizat în tranzacția de tip Authorization/Pay.

Dacă achizitorul returnează un FPAN:

 • sourceOfFunds.provided.card.number: FPAN (PAN de finanțare) ascuns.
 • câmpurile sourceOfFunds.provided.card.expiry: Data de expirare FPAN.
 • sourceOfFunds.provided.card.deviceSpecificNumber: Simbolul din rețea de la MDES („PAN simbol”), VTS („Simbol”) sau AETS („Simbol”).
 • sourceOfFunds.provided.card.deviceSpecificExpiry: Data expirării simbolului din rețea.

Dacă achizitorul nu returnează un FPAN:

 • sourceOfFunds.provided.card.number: Valoarea complet ascunsă.
 • sourceOfFunds.provided.card.deviceSpecificNumber: Simbolul din rețea de la MDES („PAN simbol”), VTS („Simbol”) sau AETS („Simbol”).
 • sourceOfFunds.provided.card.deviceSpecificExpiry: Data expirării simbolului din rețea.

Creare simboluri din rețea pentru Simboluri gateway

Gateway-ul oferă suportul necesar pentru a acționa pe post de solicitant de simbol în numele dvs. Dacă sunteți autorizat pentru crearea de simboluri pe gateway, atunci furnizorul de servicii de plată poate activa și configura, de asemenea, crearea de simboluri în rețea pentru profilul dvs. de comerciant. Atunci când această opțiune este activată, orice solicitare pentru un simbol de pe gateway va încerca să genereze un simbol corespunzător în rețea pentru schemele activate, dacă acestea sunt acceptate de emitentul cardului. Solicitarea Authorization/Pay va utiliza simbolul din rețea, dacă este disponibil; în caz contrar, va fi utilizat PAN de finanțare (FPAN) stocat în schimbul simbolului de pe gateway.

Se va încerca crearea de simboluri în rețea și pentru orice carduri aplicabile deja stocate în depozitul de simboluri de pe gateway.

Simbolurile MDES și VTS sunt în prezent acceptate prin folosirea creării de simboluri pentru modelul de simboluri gateway.

Atunci când ștergeți un simbol de pe gateway, simbolul din rețea corespunzător este șters automat în serviciul de creare de simboluri.

Este important să rețineți că, în cazul în care cardul este actualizat de către emitent, de exemplu în cazul expirării, pierderii sau furtului cardului, detaliile FPAN existente, stocate pentru simbolul de pe gateway, vor fi marcate ca fiind nevalide. Dacă un FPAN trebuie folosit în solicitarea de plată deoarece simbolul din rețea nu este disponibil, gateway-ul respinge solicitarea. Primiți o eroare „Simbolul furnizat în solicitare este marcat ca inutilizabil. Detaliile cardului memorate pe baza simbolului trebuie actualizate înainte de a putea fi utilizate, deoarece gateway-ul a fost notificat că detaliile cardului nu mai sunt valide.”

Pentru a menține evidențele la zi, puteți prelua detaliile FPAN-ului ascuns pentru FPAN-ul actualizat din răspunsul de tranzacție în care simbolul din rețea a fost folosit la plată.

Răspuns de tranzacție

Atunci când un simbol din rețea este utilizat în solicitarea de tip Authorization/Pay, răspunsul Retrieve Transaction va returna următoarele:

 • sourceOfFunds.provided.card.number: FPAN (PAN de finanțare) ascuns, dacă este returnat de achizitor.
 • câmpurile sourceOfFunds.provided.card.expiry: Data de expirare FPAN
 • sourceOfFunds.provided.card.deviceSpecificNumber: Simbolul din rețea din MDES sau VTS. În MDES și VTS, acesta va fi numit „PAN simbol”, respectiv „Simbol”.
 • sourceOfFunds.provided.card.deviceSpecificExpiry: Data expirării simbolului din rețea.
 • sourceOfFunds.type=SCHEME_TOKEN dacă un simbol a fost utilizat în tranzacția de tip Authorization/Pay.
 • sourceOfFunds.provided.card.paymentAccountReference: Identificatorul unic care face legătura cu un FPAN pentru un card cu toate simbolurile din rețea emise pentru card.
Crearea de simboluri din rețea pentru simboluri gateway este acceptată în toate versiunile de API.
 • Compatibilitatea cu 3DS este disponibilă în răspunsul la tranzacție începând cu API v54.
 • Informațiile specifice complete despre simbol, respectiv PAN simbol (sourceOfFunds.provided.card.deviceSpecificNumber), expirare simbol (sourceOfFunds.provided.card.deviceSpecificExpiry) și sourceOfFunds.type sunt disponibile în răspunsul la tranzacție începând cu API v54
 • Informațiile specifice parțiale ale simbolului din răspunsul tranzacției sunt disponibile în versiunile mai vechi
  • PAN simbol din API v39 și expirarea simbolului din API v43
  • API v38 și versiunile mai vechi nu vor returna nicio informație specifică simbolului.

Întrebări frecvente

Simbolurile din rețea sunt acceptate în solicitările de autentificare 3-D Secure?

Gateway-ul poate procesa simbolurile din rețea în solicitarea Verificare înscriere 3DS. Pentru mai multe informații, consultați Verificare înscriere 3DS.

Dacă ați efectuat autentificarea externă a plătitorului folosind un simbol din rețea, puteți transmite informațiile privind autentificarea în grupul de parametri authentication al operațiunii Pay sau Authorize. Pentru mai multe informații, consultați Trimiterea unei operațiuni pre-autentificate de plată.

Gateway-ul poate procesa simbolurile din rețea în solicitarea Inițiere autentificare. Pentru mai multe informații, consultați Initiate Authentication.

Dacă ați efectuat autentificarea externă a plătitorului folosind un simbol din rețea, puteți transmite informațiile privind autentificarea în grupul de parametri authentication al operațiunii Pay sau Authorize. Pentru mai multe informații, consultați Trimiterea unei operațiuni pre-autentificate de plată.

Pot utiliza simboluri din rețea în tranzacțiile inițiate de comerciant?

Gateway-ul vă permite să utilizați simbolurile din rețea stocate pentru efectuarea tranzacțiilor inițiate de posesorul cardului și a celor inițiate de comerciant.

Pot vizualiza detaliile simbolului din rețea pentru o tranzacție în Administrare cont comerciant?

Pentru o comandă sau o tranzacție în care a fost utilizat un simbol din rețea, câmpul „Furnizor extern de simboluri” este afișat pe pagina Detalii comenzi și tranzacții details din Administrare cont comerciant. Acest câmp poate afișa fie Mastercard (MDES), fie Visa (VTS).

Testarea integrării simbolurilor din rețea

Puteți testa integrarea pe gateway în modul de lucru, folosindu-vă profilul de testare comerciant și un simbol din rețea acceptat (a se vedea tabelul de mai jos).

Furnizor simbol Simbol
Expirarea simbolului
Criptogramă Indicator ECI
MDES 5204 2477 5000 1497 11/22 <any> -
VTS 4111 1111 1111 1111 06/29 <any> 05
AETS 3456 7890 1234 564 05/21 <any> -

Dacă tranzacțiile au starea APPROVED sau DECLINED, gateway-ul a putut procesa cu succes tranzacțiile dvs. de testare.

Copyright © 2022 UniCredit Bank