Managementul riscului

Managementul riscului este o caracteristică de securitate care permite reducerea eficientă a fraudelor atunci când procesați tranzacții de comerț electronic. În prezent, gateway-ul permite evaluarea riscului tranzacțiilor prin intermediul asiguratorilor de risc. De exemplu, NuDetect. Asiguratorul de risc se integrează cu gateway-ul, iar tranzacțiile trimise către gateway sunt pre-evaluate prin filtrarea tranzacțiilor înainte de a fi trimise către asiguratorul de risc, pentru calcularea scorului de risc. Configurația pentru un asigurator de risc este configurată de către furnizorul dvs. de servicii de plată.

Inițierea evaluării de risc

Puteți alege când doriți să trimiteți tranzacția către asiguratorul de risc, pentru calcularea scorului de risc. Această opțiune este configurată în profilul dvs. de risc de pe gateway, de către furnizorul dvs. de servicii de plată. Opțiunile disponibile sunt următoarele:

  • Anterior procesării tranzacției: Solicitarea de evaluare a riscului include elemente de date relevante din solicitarea de tranzacție, un identificator global unic al tranzacției și un identificator de evaluare a riscului generat de gateway-ul de plăți. Nu sunt disponibile AVS, CSC sau alte date de răspuns de la achizitor.
  • Ulterior procesării tranzacției: Solicitarea de evaluare a riscului include elemente de date relevante din solicitarea de tranzacție, un identificator unic al tranzacției și un identificator de evaluare a riscului generat de gateway-ul de plăți împreună cu datele de răspuns de tranzacție relevante de la achizitor. Rezultatele AVS și CSC sunt disponibile pentru evaluarea riscului.

Procesarea riscurilor

Doar tranzacțiile de tip Authorization, Pay, Verify și Standalone Capture sunt evaluate din punctul de vedere al riscului. Nu este realizată evaluarea riscului pentru alte tranzacții, ca de exemplu cele de rambursare, rambursare independentă sau anulare.

Dacă evaluarea riscului pentru o tranzacție de verificare nu este realizată (din cauza existenței fanionului Evitare risc sau unei erori de comunicație cu asiguratorul riscului), gateway-ul vă va permite să realizați evaluarea riscului pentru prima tranzacție financiară primită pentru comandă după tranzacția de verificare, cu excepția cazului în care optați să evitați, de asemenea, evaluarea riscului pentru acea tranzacție.

Tranzacțiile sunt pre-filtrate cu funcția Filtrare tranzacții și, dacă sunt respinse, nu vor fi trimise asiguratorului riscului pentru calcularea scorului de risc.

Chiar dacă nu ați configurat nicio regulă de filtrare a tranzacțiilor sau de evaluare a riscului, furnizorul de servicii de plată poate avea reguli configurate de filtrare a tranzacțiilor, iar acestea vor fi aplicate întotdeauna tranzacțiilor dvs.

Detalii de risc

În cazul în care configurația dvs. prevedere utilizarea unui asigurator de risc, va fi evaluat gradul de risc al tranzacțiilor procesate prin gateway, iar rezultatul evaluării riscului (risk.response.gatewayCode) va fi returnat în răspunsul la tranzacție. Comenzile marcate pentru evaluare în urma evaluării riscului pot fi examinate și apoi acceptate sau respinse de către asiguratorul de risc. Decizia de examinare va fi returnată în câmpul risk.response.review.decision.

Referință API rezultat evaluare risc [REST][NVP]

Puteți alege să evitați evaluarea riscului incluzând câmpul risk.bypassMerchantRiskRules în solicitarea de tranzacție. Regulile configurate de furnizorul dvs. de servicii de plată vor fi aplicate în continuare.

Referință API evitare risc [REST][NVP]

Puteți căuta comanda sau tranzacția în Administrare cont comerciant folosind rezultatul evaluării riscului sau starea deciziei de examinare. Detaliile evaluării riscului sunt afișate pe comandă și pe pagina cu detaliile tranzacției.

Copyright © 2021 UniCredit Bank